ויטמין E חיוני לצמיחה תקינה ולבניית עצמות ושיניים, לתפקוד בריא של העור והתאים, מונע התייבשות של הפה, האף והגרון. בין תפקידיו, האטת ההשפעות של תהליך ההזדקנות
על התאים. מגן על הלב, ריאות, מערכת החיסון ותאי הדם האדומים מתהליכי חמצון שעלולים לפגוע במבנה ובתפקוד של גוף האדם. משמש כנוגד חימצון ועוזר ביצירת אנרגיה בלב ובשרירים.
חוסרים עלולים לגרום לפגיעה ובעיות במערכת העצבים והרס בכדוריות הדם האדומות ואפילו לאנמיה, ולבעיות עור.
עשרת המאכלים המובילים בויטמין E:
שם מאכל |
כמות ב-1 גרם |
שמן נבט חיטה | 1.49 מ''ג |
ממרח זיתים 18% שומן אוליביה ויקול | 0.86 מ''ג |
מרגרינה מזולה כולל טעם חמאה תלמה | 0.66 מ''ג |
מרגרינה מזולה לייט/לייט עם שמן זיתכולל קלורינה תלמה | 0.66 מ''ג |
מרגרינה מזולה דלת מלח תלמה | 0.66 מ''ג |
דגני בוקר MULTI GRAIN CHEERIOS נסטלה | 0.47 מ''ג |
דגני בוקר מיקספלקס תלמה | 0.42 מ''ג |
שמן חמניות | 0.41 מ''ג |
שמן שקדים | 0.39 מ''ג |
מרגרינה לאפיה ללא מלח כולל בטעם חמאה עץ הזית | 0.36 מ''ג |
למחשבון כמויות מאכלים
המכילים ויטמין E לחצו כאן