ויטמין D נוצר בגוף ע"י פעולתן של קרני שמש אולטרא-סגולות על גבי חומרים כימיים המצויים אצלנו באופן טבעי בעור ומסייע לוויסות מאזן הסידן והפוספאט בגוף, וחיוני לבניית עצמות ושיניים חזקות.
מחסור ממושך יכול לגרום ליקויים בקרישת הדם, להתפתחות לא תקינה והתרככות של עצמות הגורמת כאבי גב, חולשת שרירים, וכאבים ושברים בעצמות.
עשרת המאכלים המובילים בויטמין D:
שם מאכל |
כמות ב-1 גרם |
דג הרינג לא מבושל | 16.28 מ''ג |
דגני בוקר קורנפלקס תלמה | 13.35 מ''ג |
דג הרינג כבוש/ עם בצל תנובה מילוז | 6.42 מ''ג |
דג פילה מטיאס/עם בצל בשמן תנובה | 5.67 מ''ג |
דג הרינג מלוח מטיאס בשמן מן פיקניק | 5.67 מ''ג |
חטיף דגנים עם פצפוצים בטעם שוקולד עוגי תלמה | 5.64 מ''ג |
דג סרדין מרוקאי יונה | 5.51 מ''ג |
דג הרינג כבוש מן פיקניק | 5.29 מ''ג |
תמל מטרנה חלבי שלב 3 אבקה יבשה מטרנה | 4.45 מ''ג |
דייסת סולת אבקה מטרנה | 4.3 מ''ג |
למחשבון כמויות מאכלים
המכילים ויטמין D לחצו כאן