ויטמין C חיוני לתפקוד המערכת החיסונית, לצמיחה ולתחזוקה של עצמות, שיניים, חניכיים, פצעים, וכלי דם,
מסייע בפירוק רעלים ותרופות בכבד, ובספיגת ברזל, אבץ וסידן.
חוסרים עלולים לגרום לחולשה כללית, פגיעה במערכת החיסון, נשירת שיניים, דימום מהאף ואף לאנמיה.
עשרת המאכלים המובילים בויטמין C:
שם מאכל |
כמות ב-1 גרם |
פלפל אדום, מיובש בהקפאה | 19 מ''ג |
ברוקולי, מיובש | 9.01 מ''ג |
כוסברה, יבשה | 5.67 מ''ג |
מחית לתינוקות גזר שלב 1 OU | 5.48 מ''ג |
עירית - בצלית, יבשה או מיובשת | 5.25 מ''ג |
כרוב, מיובש | 3.69 מ''ג |
תפוז סיני, מסוכר | 3.65 מ''ג |
דייסת חיזוקל, אבקה, רמדיה החדשה | 3.08 מ''ג |
חזרת, שורש חי | 2.92 מ''ג |
סוכריות חמוצות, ללא סוכר, מותר, עלית | 2.5 מ''ג |
למחשבון כמויות מאכלים
המכילים ויטמין C לחצו כאן