ויטמין B12 חיוני לצמיחה והתפתחות, משפיע על תחזוקת מערכת העצבים, יצירת תאי דם ע"י מוח העצם וכדוריות הדם האדומות,
הוא היחידי מבין הויטמינים המסיסים במים שהגוף מסוגל לאגור, מאחר והגוף מסוגל לאגור אותו חוסר יתפתח רק לאחר מספר שנים של צריכה מועטת, יכולים להיווצר, כאבים בפה ובלשון, אנמיה עקצוצים, ולאובדן התמצאות ובלבול, תזונה צמחונית או טבעונית באופן קיצוני, נטולת ביצים או מוצרי חלב, עלולה לגרום למחסור.
עשרת המאכלים המובילים בויטמין B12:
שם מאכל |
כמות ב-1 גרם |
כבד מבושל | 86.13 מק''ג |
כבד כבש מבושל | 76.5 מק''ג |
כבד עגל מטוגן או בגריל ללא ציפוי | 72.5 מק''ג |
כבד בקר מאודה | 69.99 מק''ג |
כבד עגל מטוגן בשמן זית | 60.07 מק''ג |
כבד בקר לא מבושל | 59.3 מק''ג |
כבד הודו מבושל | 58.2 מק''ג |
כבד הודו מטוגן עם בצל ללא שמן | 57.31 מק''ג |
כבד הודו מטוגן עם בצל בשמן סויה | 53.97 מק''ג |
כבד בקר מטוגן בשמן חמניות בבלילה | 47.03 מק''ג |
למחשבון כמויות מאכלים
המכילים ויטמין B12 לחצו כאן