ברזל מעורב בקליטת חמצן על-ידי התאים ובהפיכת הסוכר בדם לאנרגיה לשימוש בעת מאמץ,
הברזל גם מרכיב חלק באנזימים ומולקולות של חלבונים המשתתפים בנשימה התאית ומשתתף בייצור של חומרים המעבירים אותות עצביים במוח.
ניתן במשך כל תקופות ההיריון וכן עד 2 - 3 חודשים לאחר הלידה למילוי מאגרי הברזל של היולדת.
חוסרים עלולים לגרום לחולשה, עייפות , כאבי ראש, חוסר תיאבון, ראייה מטושטשת, סחרחורות, דופק מהיר ונשימה מואצת, הפרעות שינה.
עשרת המאכלים המובילים בברזל:
שם מאכל |
כמות ב-1 גרם |
פטרוזיליה מיובשת בהקפאה | 97.86 מ''ג |
זעתר-אזוב מיובש טחון | 82.71 מ''ג |
דגני בוקר MULTI GRAIN CHEERIOS נסטלה | 62.07 מ''ג |
דגני בוקר ברנפלקס עם סובין UKKELLOGGS | 62 מ''ג |
אבקת חלבון דיאטטית עם סויה וקזאין כולל HERBALIFE | 44.44 מ''ג |
כוסברה יבשה | 42.46 מ''ג |
דייסת קורנפלור אבקה רמדיה החדשה | 40 מ''ג |
דייסת שיבולת שועל אבקה רמדיה החדשה | 40 מ''ג |
דייסת ביוקל אבקה רמדיה החדשה | 40 מ''ג |
דייסת כוסמת אבקה רמדיה החדשה | 40 מ''ג |
למחשבון כמויות מאכלים
המכילים ברזל לחצו כאן